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[비건] 아몬드 비지찌개 | Almond Biji Jjigae | Almond Pulp Stew | Vegan GF | 비…

아몬드 비지찌개 - 아몬드 우유를 만들고 난 찌꺼기를 이용하여 만드는 제로웨이스트 아몬드 비지찌개.
재료: 생 아몬드 1컵 (240ml), 물 4컵, 익은김치 1/4컵, 버섯 80g, 양파 40g, 무 60g,  마늘 3알, 국간장 1큰술, 참기름 1큰술, 파 1대, 고추가루 1작은술, 아몬드 찌꺼기, 채수 1컵, 아몬드우유 1/2컵

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[한글은 아래에] Food waste can be the star ingredient in some dishes and this is one of them! Biji Jjigae is typically made with soybean pulp that you get from making tofu or soy milk - traditionally upcycled food. Almond Biji Jjigae is a Korean stew made with almond pulp - so simple yet super delicious! Have your steamed rice ready for this  I hope you enjoy this recipe. Thank you for watching!

Instagram https://www.instagram.com/kjeevegan/
Vegan kimchi  https://youtu.be/sMEmek1yZVI

0:00 Intro (소개)
0:58 Ingredients (재료)
1:53 Almond Milk (아몬드밀크)
3:32 Prepping (준비)
5:28 Making the Stew (찌개만들기)

Measurements: 1 cup = 240ml, 1 tbsp = 15ml, 1 tsp = 5ml

Notes
1. In the video, I suggest adding 2 tsp of soup soy sauce first because everyone’s kimchi would have different saltiness. Add more soup soy sauce or salt towards the end, if needed.
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음식 찌꺼기도 때에따라 주인공이 될 수도 있는데 아몬드 비지찌개가 딱 그래요~ ^^
비지찌개는 두부나 두유를 만들고 남은 대두 찌꺼기로 만드는데, 아몬드 우유를 만들면 항상 나오는 아몬드 찌꺼기를 비건 미트볼이나 베이킹에 넣는 대신 한국식 째개로 만들어보았어요. 이거 만들기 전에 밥 있는지 꼭~ 확인 하시구요~!
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